Son mesaj - (Ziyaretçi Defteri yok) - mesaj gönder
28 Mart 2024, 22:50:01 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: OYMADERE.COM
 
   Ana Sayfa   Yardım Ara Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: SİVASSPOR HABERLERİ  (Okunma Sayısı 7661 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ByRm
Yeni Üye
*
Mesaj Sayısı: 12

YiGiDoOo


Üyelik Bilgileri
« : 02 Mart 2009, 19:20:39 »

Uygun: Şampiyonluğumuz Hayırlı Olsun
02.03.2009 17:30

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, ''Türkiye'de 50 yılda bir Anadolu'dan takım şampiyon oluyor. Bu yıl Turkcell Süper Lig'in 50. yılı. Şampiyonluğumuz hayırlı olsun'' dedi.

Uygun, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ) düzenlenen ''Anadolu'da Marka Yaratmak ve Sivasspor Örneği'' konulu konferansta konuşma yaptı.

Geçen yıl şampiyon olamayacakları yönündeki sözünü stratejik anlamda söylediğini, şampiyon olamayacakları yönünde anlaşılmaması gerektiğini anlatan Uygun, ''Ben o sözü, takımımızda şampiyonluk tecrübesini yaşamamış futbolcuların çoğunlukta olmasından dolayı, o psikolojiye girmemeleri için söyledim'' dedi.

Uygun, bu tip konuşmalarının bir anlamda satranç oyunu gibi algılanması gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi:

''Tamam mat yapacaksınız, ama hayatınızda da bir kere ölüp mat olursunuz. Futbolda da her sezon bir mat vardır. Bizim bu sözlerimiz o matı yapabilmek adınaydı. Açıkçası ben bu söylemlerden istediğimi elde ettim. Yani (Mehmet Yıldız'ı alan şampiyon olur) diyerek Mehmet Yıldız'ın kalitesini yükseltmesini sağladım. (Her futbolcu satılıktır, ama asla adam satmam) diyerek, futbolcularımın transfer dedikodularıyla kafalarının karıştırılmasını engelledim. (Şampiyon olmayacağız) diyerek, takımın şampiyonluğun stresine girmesini engellemeye çalıştım. Bunu anlayabilen anladı, anlayamayanlara zaten çok fazla bir şey söyleyemiyorum.''

Şu anda ligde çok zorlu ve çekişmeli bir döneme girildiğine işaret eden Uygun, 5 takımda da şampiyonluk sözlerinin telaffuz edildiğini, küme düşenin bile belli olmadığı bir ortamın var olduğunu belirtti.

Uygun, ''İnanılmaz, gökkuşağı gibi rengarenk bir lig yaşıyoruz. İşin güzelliği burada. Daha önce kanlı bıçaklı ligler olurdu. Şimdi artık öyle değil, tamamen kızdırmaya yönelik bir lig yaşıyoruz. İnternetin de çıkması bu yönde iyi oldu. Artık insanlar internet ortamında birbirlerine latifede bulunuyor'' dedi.

-TÜRK ANTRENÖRLERİ-

Bülent Uygun, Türkiye'de, Türk antrenörlere artık şans verilmeye başlandığını ve önlerinin açılması adına güzel şeyler yapıldığını bildirdi.

Bundan önceki dönemlerde Türk antrenörlerin belirli bir döngünün içinde yer aldığını anlatan Uygun, ''Şimdi benim, Ertuğrul Sağlam, Hakan Kutlu, Bülent Korkmaz ile benden önceki jenerasyon olan Aykut Kocaman, Rıza Çalımbay'ın da işin içine girmesiyle rekabet arttı ve kaliteli antrenörler ortaya çıktı'' diye konuştu.

Uygun, Türkiye'ye gelen ve transferleri iyi olmayan yabancı antrenörlerin ''fiyasko'' olup geriye döndüğünü, bununla birlikte kulüpleri milyonlarca dolar tazminat ödenmek zorunda bıraktığını savundu.

Türkiye ile Avrupa'daki sistemin çok farklı olduğunu ifade eden Uygun, şöyle konuştu:

''Avrupa'da sistem şu; Galatasaray'a antrenör olarak gelirsiniz ve size bir takım verirler. Siz onu çalıştırırsınız. Ama Türkiye'de öyle bir şey yok. Sen gelirsin, transferi de yaparsın, her şeyi de ayarlarsın. Böyle olunca da Avrupalı meslektaşlarımız Türkiye'ye geliyor ve başarılı olamıyor. Şimdi Türk antrenörlerin kalitesini fark eden Türk yöneticiler ve taraftarlar, antrenörlerimizi daha çok sahiplenmeye başladı. Medya da bunun farkına vardı. Türk antrenörlerini daha çok destekliyor.''

Uygun, hedeflerinin başında Anadolu'dan bir takımı şampiyon yapmak olduğunu, ilerleyen yıllarda da milli takımı çalıştırmayı ve Avrupa'da bilimi de işin içine katıp önemli kulüplerde görev almayı düşündüğünü söyledi.

-''TÜRKİYE'DE MAALESEF SİSTEMSİZLİK SİSTEM''-
 Sivasspor olarak mütevazi bir bütçe ve kadroyla büyük kulüplerle mücadelelerini sürdürdüklerini, kalbindeki sevgiyi futbol takımına verip başarılı olma yolunda ilerlediklerini belirterek, ''Türkiye'de maalesef sistemsizlik sistem. Hiçbir şeyin sistemi yok. Herkes az çok futbolu biliyor'' dedi.

Trabzonspor'da futbol oynadığı dönemlerde 60 yaşındaki ninesinin bile kendisine taktik verdiğini belirten Uygun, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Ama hayat bu. Futbolu herkesin anladığı bir ortamda sistemsizlik olduğu için, kulüplerimiz büyük borçlara giriyor. Yetenekli oyuncuların önleri kesiliyor. Bu yüzden o sistemi kurmak gerekiyor. Adalet adalet diye bağıran adaletsizlerin yanında durmaktansa, adaletsizce ölmeyi tercih ederim. Ben bu sözü her zaman söylemişimdir. Dolayısıyla adalet unsurunu çok iyi yaymamız, bu adalet sistemiyle takımdaki dengeleri korumamız, şu anda yazdığımız destanın başlangıcı oldu.''

Salondakilere tuttuğu takımları sorup alkışlamalarını isteyen, Sivasspor'u sorduğunda ise büyük bir alkış alan Uygun, ''İşte markalaşma yolunda doğru adımı atmışız'' diye konuştu.

Türkiye'de ikişer, üçer yılda bir Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'un şampiyonluğu kazandığını, 50 yılda bir ise Anadolu takımının şampiyonluğa ulaştığını dile getiren Uygun, Turkcell Süper Lig'in bu yıl 50. yılının oynandığını ifade ederek, ''Şampiyonluğumuz hayırlı olsun'' diye konuştu.

-''TEK SORUMLU MEDYA''-
Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Anadolu'da bir takımın şampiyon olamamasının tek sorumlusunun medya olduğunu öne sürdü.

Uygun, şunları kaydetti:

''Anadolu takımı olarak büyük takımlardan birini yeniyoruz. Ertesi gün yarım sayfa beni yazmış. Fakat bir sayfa hakemi yerden yere vurmuşlar. Hani yaşlılar sırayla ölür, gençler ara sıra. Güzellikler size yapılıyor, ara sıra da bize. Bırakın ona da ses etmeyin diyorum onu da anlatamıyorum. Dolayısıyla onların o yazılarından dolayı hakemler baskı altında. Bizim aslında o kadar yetenekli hakemlerimiz var ki.''

Türkiye'de herkesin hakemleri eleştirdiğini, bir tek kendisinin bu eleştirilere katılmadığını vurgulayan Uygun, ''Trilyonlarca para kazanacağım. Futbolcular trilyonlarca para kazanacak. Yöneticiler 10, 20 milyon dolar kulüpleri borçlandıracaklar. Bin 500 TL maaş alan hakemi yerden yere vuracağız, istediğimiz gibi yönlendireceğiz. Böyle bir sistem, böyle bir adalet mekanizması yok ki'' diye konuştu.

Hakemlik konusunda sistemin değişmesi gerektiğini, 2003 yılından bu yana hakemlikte profesyonelliğe geçme fikrini ortaya attığını belirten Uygun, şöyle devam etti:

''Hakemlerimizin bir antrenörleri olsun. Onları iyi antre etsin. Bir analizcileri olsun. Bütün takımların analizlerini yapsın. Emeklilikleri, hayat sigortaları yapılsın, sendikalaşmış olsunlar, sabit aylık maaşları bulunsun. Haftada 5 gün antrenman yapıp, 1 gün istirahat edip, 7. günde maç yönetsinler. Bağımsız bir Merkez Hakem Kurulu (MHK) olsun. Bakalım ondan sonra maçın kaderine hakemler etki ediyor mu? Görelim. Ben çok iyi bilirim, yöneticilerin o hakemin kapısında baskıyı nasıl kurduklarını. Dolayısıyla bu sistemin bulunduğu ortamda Anadolu'dan bir takımın şampiyon çıkması, Avrupa'da, UEFA'da final yöneten hakemin çıkması çok zordur.''

Şimdilerde Anadolu'dan iyi hakemlerin çıktığını kaydeden Uygun, ''Onlar da en azından bazı şeylere direniyorlar. Bu yıl inşallah şampiyon olacağız, eleştirilen hakemlerimiz de Avrupa'da final maçlarını yönetmiş olacak'' diye sözlerini tamamladı.
Logged

Sayfa: [1]
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!

Tema: Tilsimli.Com 2006-2008

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it