Son mesaj - (Ziyaretçi Defteri yok) - mesaj gönder
29 Mart 2024, 13:39:41 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: OYMADERE.COM
 
   Ana Sayfa   Yardım Ara Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: ''Bana yakışmadı''(bülent hoca)  (Okunma Sayısı 7115 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ByRm
Yeni Üye
*
Mesaj Sayısı: 12

YiGiDoOo


Üyelik Bilgileri
« : 11 Mart 2009, 14:07:06 »

''Bana yakışmadı''

Sivasspor Teknik direktörü Bülent Uygun 1-1 biten Ankaraspor maçında yaptığı hareketlerin kendisine yakışmadığını belirterek spor kamuoyundan özür diledi. Türkiye'de ilk defa maç kaybetmediğini kaydeden Uygun, "Geminin kaptanı olarak finale en güzel şekilde varacağız" dedi!


ali Lütfullah Bilgin Sivasspor Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenleyen teknik direktör Bülent Uygun, Ankaraspor maçında yaptığı hareketin kendisine yakışmadığını belirterek, "Son maçta bize yakışan ve yüklendiğimiz görev doğrultusunda sahada yapmamamız gereken bir hareketi yaptık. Onun üzüntüsünü yaşıyoruz. Maçın atmosferi ve yaşadıklarımız sonucu yaptığım bu hareket bana yakışmadı. Biraz da Karadeniz insanının içinde olan kanının kaynaması ve haksızlığa karşı, yediğimiz gol sonrası yaptığım ufak bir münferit olaydı. Ne bana yakıştı ne de temsil ettiğim camiaya iyi bir örnek oldu. Bu anlamda sevenlerimden özür diliyorum. Olmaması gereken bir hareketi yapmanın üzüntüsünü yaşıyorum" diye konuştu.

Ankaraspor maçında yedek kulübesinin camına tekme atarak kırmasından sonra bazı yazarların köşelerinde kendisini eleştirdiğini hatırlatan Uygun, olaydan sonra herkesin ne söyleyeceğini görmek için iki gün beklediğini kaydetti. Uygun, "Ben ne futbolcuya küfür ettim, ne hakeme vurdum, ne de taraftarla kavga ettim. Sahada yapılan mücadele sonucu sinirlenmemem gereken bir pozisyonda plastik cama tekme atmam ve o camın kırılmasından dolayı meydana gelmiş bir olay. Benim anlatmak istemediğim konu şu. 3 yıldır teknik direktörüm. Bu süre içinde neler yaptığımızı herkes biliyor. Ben bu takıma başladığımda en alt sıradaydı. 5.'liğe kadar yükseldik. Evet 3 yıldan beridir eleştirecek bir konu bulamadınız. 4 yıldır Turkcell Süper Ligi'nde mücadele ediyoruz. Bunun karşılığında yaptığı bütün başarıları övmekten belki siz de yoruldunuz. Çünkü alışık olmadığımız bir durumdu. Biz değişmiş olan bu durumu en güzel şekilde misafirperverlikle sahaya yansıttık. Dolayısıyla yaşanmış bu olayın üzüntüsünü yaşıyoruz. Ama 'Sivasspor'dan kovun Bülent hocayı', 'Bundan bir şey olmaz', 'Bunun karakteri bozuktur' diyen duayen diye tabir ettiğimiz bazı köşe yazarlarımıza açıkçası bu sözlerin kendilerine yakışıp yakışmadığını, öncelikle kendi yazılarını okuyarak bir kez daha karar vermelerini istiyorum" dedi.

"GEMİNİN KAPTANI OLARAK EN GÜZEL ŞEKİLDE FİNALE VARACAĞIZ"
Sivasspor'un yoluna devam edeceğinin altını çizen Uygun, "Çıktığımız bu yol fırtınalarla dolu. Bu fırtınaları hep meltem rüzgarı essin diye beklemedik. İki maç kaybettik diye de bir şey kaybetmiş değiliz. Bu fırtınalı hayatımızın sonucunda bir geminin kaptanı olarak en güzel şekilde finale varacağız. Futbolcu kardeşlerim de onuruyla, gururuyla verdiğim her görevi en iyi şekilde yerine getiriyorlardır. Bir başarısızlık varsa zaten bunun sorumlusu benim. Ben bana yakışanı her zaman yapmış bir adamım. Adamlığımla ilgili de hiç kimseye laf söyletmem. Söyleyenlerle ilgili de söylenecek çok şey var belki, ama onlara da gerektiği zaman gerekli cevabı veririz" dedi.

Önlerindeki Ankaragücü maçını kazanarak, moral bulmayı hedeflediklerini kaydeden Uygun, "Üzüntülüyüz. Şimdi önümüze bakıyoruz. Ankaragücü gibi çok güçlü bir rakiple zorlu deplasmana çıkacağız. Burada alacağımız puan bizim ligdeki konumumuzu avantajlı duruma getirecektir. Bu zorlu deplasmanda inşallah sevenlerimizle birlikte bir kez daha bize yakışanı sahada yapmak istiyoruz. Onu da başaracak gücümüz var" diye konuştu.

Karşılaşma günü oruçlu olduğu yönünde bazı haberlerin çıktığının hatırlatılması üzerine, "Her türlü şey Allah ile kul arasındadır. Bunu oraya bağlamamak lazım. Kandilde oruç tutmuştum. O konu ile ilgisi yok ve bağdaştırılmamasını rica ediyorum. Hatta o gün eli öpülesi analarımızın kadınlar günüydü. Onu bile kutlayamadık. Çünkü öyle bir ortam olmuştu" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'DE BEN İLK DEFA MAÇ KAYBETMİYORUM"
Ankaraspor mağlubiyetinin Fenerbahçe karşısında ligde ve kupada alınan mağlubiyetlerle ilgisinin olup olmadığı sorusuna Uygun, "Tabi vardır belki. Fenerbahçe gibi çok güçlü bir takıma yeniliyorsunuz. İstanbul'da yeniliyorsunuz. Onların dünya çapında yıldızları var, belki de son ümit olarak bel bağladığı bir yerde kaybediyorsunuz. Bunu başka birçok takım da kaybedebilirdi. Bundan da doğal bir şey yoktur. Ama orada kaybettiğin bir maçta yapılanlar inanılır gibi değil. Türkiye'de ben ilk defa maç kaybetmiyorum. Türkiye'de ilk defa onlar da maç kaybetmiyor. Yaşlılar sıra ile ölecektir, gençler ara sıra. Büyük takımlar bizi birçok kez yenecektir, biz de onları ara sıra. Dolayısıyla bu doğanın kanunudur. Çünkü sizin 10 milyon euroluk, onların 100 milyon euroluk takımı var. Burada inanılmaz güzel işler yapan Sivasspor camiasını, oradaki insanların neredeyse maçı sattı havasına bürünen tarzları, yorumları, yapılanlar, herkes kendinden bellidir. O yüzden ben herkesi kendine bırakıyorum. Benim onurum, gururum, şerefim ortadadır. Kimseye de laf söyletmem. Yaşadığımız olayların üzüntüsünü açıkçası yaşıyorum. Sivasspor camiası birlik içindedir. Çıktığı bu kadar kısa yolda birlikteliğini en güzel şekilde gösterecektir. Ama bu tarz yorum ve yazılar yazanlara da zamanı geldiğinde de laf söylemek gerekiyor. Ben o yüzden Ertuğrul hocamın sözünü sevmiştim. 'Söze bakarım söz mü diye, adama bakarım adam mı diye'. Ben de diyorum ki sevgi ve saygının olduğu yerde aynı zamanda itimat ve itaat de varsa ve o ortamda da huzur varsa zaten başarı vardır. Sivasspor da başarıya odaklanmış, başarı yolunda fair-play'dan ödün vermeden yoluna devam edecek ve bu camia da sürdürdüğü misyonu hiçbir şekilde değiştirmeden devam ettirecek, aynı şekilde rakipleri karanfillerle karşılayarak, maçın sonucu ne olursa olsun aynı şekilde uğurlayacaktır. Ankaraspor da aynı şekilde uğurlanılmıştır. Bundan sonra da aynı şekilde devam edecektir. Bize ceza kesen, bizi cezalandırmak için uğraşanlar da hakim değildir. Ortada TFF varsa, zaden adaletli bir şekilde, doğru bir şekilde karar veren bir yönetim vardır. Eğer varsa, o suç çekilir. Ama onun dışında hükmedecek, onları yönlendirecek bu tarzdaki eylemlerle Sivasspor camiasına zarar verme düşüncesine sahip olanları da lütfen kendilerine gelmelerini tavsiye ediyorum. Biz evet büyük takımların formasını giydik. Ben Fenerbahçe ve Trabzonspor'un formasını giydim. Ama onları herhangi bir şekilde giyememiş olanların, büyük takım formalarını o takımın fanatik taraftarlarına iyi ve şirin gözükeceğiz diye bizlerin yıllardır yaptığı hizmetleri karalayıp ondan sonra köşesine oturup gülmelerini seyredemeyiz. 150 tane onu okuyup belki inanan olur, ama Allah'a şükür milyonlarca insanın da bizleri sevdiğini biliyoruz. Çıktığımız bu yolda da değişmeden yolumuza devam edeceğiz" dedi.

"DURUŞUMUZDAN ASLA SAPMAYIZ"
Duruşlarından asla sapmayacaklarını belirten Uygun, "Futbolcularım Fenerbahçe ve Ankaraspor maçlarında alınan sonuçlara tabii ki üzüldü. Çünkü kazanmaya odaklanmış bir takım olunca, başarmanız gereken güzellikleri de bildikleri iç onların üzüntüsünü yaşıyorlar. Ben onlara şunu söyledim. Bu kadar güzellikleri başarmış ve futbol adına bütün güzellikleri yaşamış futbolcuların da kaybetmeye hakkı vardır. Bugün Barcelona da 3 tane maç kaybetti. Önde gelen takımlar da kaybediyor. Bundan önce büyük takımlarımız da kaybetmişti. Bizim de kaybetmiş olmamız gayet doğaldır. Ben açıkçası Ankaraspor maçında tribünde 8 bin değil, 15 bin taraftarı beklerdim. Sivasspor'a daha çok sahip çıkmak zorundayız. Çünkü birlik ve beraberlik zamanı. Takımımızı biz hedefe doğru götüreceğiz. Ne kadar insanlar yazılarla da olsa, ne kadar entrikalar çevirmek isteseler de biz duruşumuzdan asla sapmayız. Çünkü bu yolda mağlup da şampiyondur, şampiyon olan da şampiyondur. Biz bu imkanlarla bunu başarmaya çalışıyoruz. Şampiyon olmasak da dünyanın sonu değil. İlk defa da biz olmamazlık yapmıyoruz. 4 büyüklerimizin dışında da zaten şampiyon çıkmamıştır. Ama biz en azından şampiyon olabileceğini gösterdiğimizi düşünüyoruz. Bunu başarabilmek için de var gücümüzle yolumuza devam ediyoruz" dedi.


Logged

Sayfa: [1]
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!

Tema: Tilsimli.Com 2006-2008

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it